29 Kasım 2010 Pazartesi

Wernicke-Korsakoff‘lularla bir dayanışmada Samsun'dan

Wernicke-Korsakoff‘lu eski mahpuslarla dayanışma konseri Ankara’dan sonra Samsun’da da yapıldı. SAMSUN- Çeliğe Su Verenlerle Elele Dayanışma Ağı, Samsun'da W.Korsakoff’lu eski mahpuslarla, dayanışma konseri düzelendi.Fuariçi Derye Tesisleri'nde düzenlenen konsere sanatçı İlkay Akkaya, fotoğrafçı şair Mehmet Özer ve Ordu'dan yerel müzik grubu İcraat katıldı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı konser, saygı duruşu ile başladı.

Tuğba Can, yaptığı açılış konuşmasında, Wernicke-Korsakoff‘lularla dayanışmanın önemine işaret etti, emeği geçen herkese teşekkür etti. İstanbul Girişimi adına söz alan Seza Mis Horuz, bu dayanışmanın tüm dayanışmalardan çok daha önemli ve özgün olduğunu kaydetti. Mis, "Zira bu dayanışmanın özgürlük uğruna, insanca yaşam uğruna, sosyalizm uğruna mücade edenlerin, bu mücadelede ağır bedeller ödeyip, sağlıklarını kaybedenlerle bir dayanışma" olduğunu vurguladı.
Mis, bu dayanışma etkinlikleri ile aynı zamanda ülkemizdeki hapishanelerde yaşanan sorunlara karşı da duyarlılığı arttıracağını, F tiplerindeki dayatmalara da tavır alındığı kaydetti.
Wernicke-Korsakoff hastası Servet Paksoy ise, böyle bir dayanışma için emek veren herkese teşekkür ederek duygularını ifade etti. Eyüphan Başar ise “Korsakofflu olarak bir çok şeyi unuttuk ama unutmadıklarımız da var dedi. Konuşması izleyicilerin alkışını, slagonlarını ile karşılandı.

Etkinlikte sı sık, "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın devrimci dayanışma", "İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganları atıldı.
Konserde Mehmet Özer’in hazırladığı "Hapishaneler ve ölüm oruçları" konulu fotoğraflar slayt gösterimi şeklinde sunuldu. Özer’in okuduğu gecey renk kattı. Daha sonra sahneyi Grup İcraat aldı. Gecede Bafra Kapalı T Tipi Hapishanesi'nden tutuklu ve hükümlülerin gönderdii mesaj okundu.
Gecenin finalini ise İlkay Akkaya yaptı. Akkaya, gecenin sonunda söylediği "Çaw Bella" marşına yüzlerce kişi eşlik etti.


 http://www.solalternatif.com/Ana-sayfa/62-Haberler/6892-wernicke-korsakofflularla-bir-dayanmada-samsundan.html

Etkin Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder