29 Kasım 2010 Pazartesi

Çeliğe Su Verenler Samsun'da el ele verdi

Samsun'da, hapishanelerde yaşanan ölüm orucu sırasında uzun süreli açlığa bağlı olarak ortaya çıkan "Wernicke Korsakof" hastalığı mağdurlarıyla dayanışma gecesi düzenlendi....

Mehmet Yazıcı / Samsun 
      
Hapishanelerde haksızlıklara karşı direnerek bedenlerini siper edenlerle dayanışmak için bir araya gelen Wernicke Korsakoflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi’nin düzenlemiş olduğu “Çeliğe su verenlerle el ele dayanışma konseri” dün Samsun’da yapıldı.

ETKİNLİK AYAKTA İZLENDİ
Samsun Fuar içinde bulunan Derya Tesislerinde düzenlenen geceye yoğun ilgi vardı. Bin kişilik salonda yer bulamayan birçok katılımcı etkinlikleri ayakta izledi. Etkinlik Saat 19.30’da fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet Özer’in hazırlayıp sunduğu slayt gösterisiyle başladı. Ölüm oruçlarında yaşamını yitiren devrimcilerin görüntülerinin de yer aldığı saydam gösterisi sırasında “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Yaşasın halkların kardeşliği” gibi sloganlar atıldı. 
 
SANATÇILAR KATKI VERDİ
“Çeliğe Su Verenlerle El Ele” dayanışma kampanyası bünyesinde düzenlenen geceye Samsun’dan 12 sendika siyasi parti ve demokratik kitle örgütü destek verdi. Ses Sanatçı İlkay Akkaya, Fotoğraf Sanatçısı ve Şair Mehmet Özer ile Grup İcraat’ın da kampanyaya destek vermek amacıyla katıldığı etkinlikte, hastalığa yakalanan eski mahkûmlar da birer konuşma yaparak yaşadıkları süreci anlattı. 
 
EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN
Eşitlik, özgürlük mücadelesinde paylarına mahpusluk düşmüş, açlık grevlerinde ve ölüm oruçlarında hastalanmış insanlar için bir araya geldiklerini belirten bir korsakof hastasının konuşması dinleyenleri duygulandırdı. Konuşmacı, “Kalbimizi, aklımızı ve vicdanımızı, kardeşlerimize bağımsız bir yaşam alanı oluşturmak için yan yana koyuyoruz. İnsanlığın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde payımıza düşen, bedellerini ödediğimiz zulümleri biliyoruz. İstiyoruz ki, eşitlik, özgürlük mücadelesine adanmış hayatlara “kimsesizlik-sahipsizlik” damgasını vurmasın” dedi. 

İLKAY AKKAYA BÜYÜLEDİ
Slayt gösterisinin ardından sahne alan Mehmet Özer’in konuşması da sık sık sloganlarla kesildi. Cezaevlerinde yaşanan insanlık ayıbına hiç kimsenin duyarsız kalamayacağını belirten Özer, cezaevlerinin birer ölüm kampı haline döndüğünü belirterek, “Cezaevlerindeki yaşam koşullarının düzeltilmesi için verilen mücadelede sakat kalanlara destek vermemin de insanlık görevi olduğunu söyledi. Özerin okuduğu, “Bıçak kemikte” isimli şiire katılımcılar da eşlik etti. Daha sonra sahne alan İlkay Akkaya’nın seslendirdiği parçalarla coşan katılımcılar, birçok parçayı sanatçıyla birlikte söyledi. 
 
YAŞAM EVİ KURULACAK
'Çeliğe su verenlerle el ele' sloganıyla, Wernicke Korsakoflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi tarafından düzenlenen etkinlikler sayesinde toplumsal bir yaranın sarılmaya çalışıldığı öğrenildi. Kampanyadan elde edilen gelirle, hapishanelerde açlık grevi ile ölüm orucu süreçlerinde uzun süreli açlığa bağlı olarak ortaya çıkan 'Wernicke Korsakof' hastalığına yakalanan eski mahkûmların barınabileceği ve sosyal aktivitelerde bulunabileceği 'Yaşam Evi' projesi hayata geçirilecek.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder