2 Kasım 2010 Salı

Wernicke Korsakof’ hastalığı olan mahkumlarla dayanışma gecesi düzenlendi





Hapishanelerde ölüm orucu süreçlerinde ve uzun süreli açlığa bağlı olarak ortaya çıkan ‘Wernicke Korsakof’ hastalığı olan mahkumlarla dayanışma gecesi düzenlendi

Sınıf mücadelesinin en keskin mekanı olan mahpushanelerde bedenini, her türlü zorbalığa, zorluğa siper edenlerle el ele vermek için bir araya gelen Wernicke Korsakoflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi’nin düzenlemiş olduğu “Çeliğe su verenlerle el ele dayanışma konseri” dün (24 Ekim) Anadolu Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kome Azad, Grup Helese, Ahmet Telli, Bandista ve Agire Jiyan destek verdi. Coşkulu bir kalabalığın Çeliğe su verenlerin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini gösterdiği etkinliğe demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve odalarında ciddi anlamda destek verdiği görüldü.

Biz bu projeye varız
Sendika.Org olarak Grup Helesa ile yaptığımız görüşmede Helesa, yaşama hakkına yapılan bu saldırının siyaset üstü olduğunu belirterek “bütün toplumun bu projeye destek vermesi gerektiğini” ifade etti. Dilimiz döndüğü, gücümüz yettiğince bu projenin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız diyen Helesa yaşama hakkı için yapılacak bu mücadeleyi destekleyeceklerini çünkü bunun bir insanlık borcu olduğunu söylediler.

Sendika.Org/ Ankara

1 yorum:

  1. Dünyayi daha yasanilabilir bir hale dönüstürmek icin yola cikan,kimsenin hayatina kasdetmeyen ama ölüm orucu sonucunda bu hastaliga yakalanan idealistlerin önünde saygi ile egiliyorum..

    YanıtlaSil