4 Eylül 2016 Pazar

İsviçre'de Ölüm Orucu Direnişçileri'nin Katıldığı Gezi Düzenlendi


İsviçre'de kurulu bulunan İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği - İsviçre ile dernek dostları 26-27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde İsviçre'nin Locarno  kentinde ölüm orucu direnişçileri ile dayanışma gezisi gerçekleştirdi.

Geziye 2'si bebek, 3'ü çocuk 29 kişi katılırken bunların 10'u ölüm orucu direnişçisi idi.
Katılımcılar 27 Ağustos Cumartesi tam gün olmak üzere üç gün boyunca yolda, kamp alanında, gezilen yerlerde birlikte oldu.

Ascona, Locarno ve Lugano şehirlerini gezen ölüm orucu direnişçileri ve destekçiler bunun yanı sıra piknik yaptılar, göle girdiler, sohbet ettiler, halay çektiler, eğlendiler, dinlendiler.

Cumartesi akşamı yapılan toplantı ve aradaki sohbetlerde ölüm orucu direnişçisi arkadaşlar gezinin oldukça yararlı olduğunu, bir arada bulunmaktan çok mutlu olduklarını ve benzeri etkinliklerin tekrarlanması ve süreklilik kazanması gerektiğini ifade ettiler.

Sohbet sırasında ölüm orucu direnişçilerinin birlikte kalabileceği ve aynı zamanda üretime dönük faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir mekan oluşturulması için proje yapılması gerektiği de dile getirildi.

Yurtdışı ortamlarda bohem bir yaşam anlayışının geliştiğini ifade eden ölüm orucu direnişçisi bir arkadaş egoistliği kırmak için birbirimize dönük yaşamamız gerektiğini belirterek gezide değişik siyasi gruplardan kişilerin olmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bir başka ölüm orucu direnişçisi arkadaş dağınıklıktan yakınarak Türkiye'ye dönük olarak da çalışmalar yürütülmesinin önemine değindi.

Söz alan ölüm orucu direnişçilerinin hepsi bu çalışmanın genişletilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Bazı katılımcılar ve dernek çalışanları ise seçilen yerin uzak olduğunu ve engelli arkadaşlar için zorluklar içerdiğini, organizasyonda kimi eksikler bulunduğunu vurguladılar.

Dernek üyeleri ve dostları ise eleştiri ve övgüleri dikkate alarak sonraki etkinlikleri daha iyi ve başarılı gerçekleştirmeye çalışacaklarını açıkladılar.

Üç günlük gezi kimi eksiklerine rağmen geleceğe dair umutlar ve mutlu anılar bırakarak sona erdi.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder