24 Ağustos 2016 Çarşamba

WKEMDG Çukurova Grubu Adana'da Barış Nöbetine Katıldı



Adana İHD, yerel inisiyatifiyle, üç günlük Barış Nöbeti kararı alarak, DKÖ ile Barış ve Demokrasi dostlarına "dayanışma" çağrısında bulundu. 22-23-24 Ağustos'ta gerçekleşecek olan "Barış Nöbeti"ne, bizlerde WKEMDG-Çukurova Grubu olarak katılacağımızı bildirdik ve 23 Ağustos akşamı İHD'ye giderek barış nöbetinde yer aldık. 

Küçük iki konserin verildiği ve Türkçe, Kürtçe, Arapça parçaların söylendiği bu bölümde, topluca söylenen marşlar son noktayı koydu.  İHD yöneticileri, konser bölümünü facebooktan canlı olarak yayımladı. Daha sonraki  çaylı söyleşilerde,  geçmiş dönem ve güncel sürecin değerlendirildiği geceye katılım ortalama 50 kişiydi.  Saat 00.30'da misafirler kurumdan ayrıldı ve sabaha kadar nöbet tutacak arkadaşlar da kurumda kaldı. Devrimci dayanışma ve dostluğun esas olduğu bu etkinliğe, bizler dışında  üç gönüllü dostumuz da katıldı.

Ayrıca, Adana'da sosyal medya paylaşımları nedeniyle, MKM çevresinden ve yaşları 13 ile 15 arasında değişen 20 çocuk, polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmıştır.. Beş günlük gözaltı sonrasında, 16 Ağustos'ta Adana Adliyesi'ne getirilen bu çocuklardan on biri tutuklanmıştır. Adliye önünde toplanan çocukların aileleriyle ve MKM'li dostlarla dayanışmak için WKEMDG-Çukurova Grubu olarak bizler de Adliye önünde toplanan kalabalık grup içerisinde yer aldık.

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi - Çukurova Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder