13 Mayıs 2016 Cuma

WKEMDG Çukurova Grubu Mersin'de 68'liler Derneği Etkinliğine Katıldı


Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi Mersin'de 68'liler Derneği'nin düzenlediği Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Arkadaşlarımız etkinliği değerlendirdiler...


8 Mayıs Pazar günü Mersin'de 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, sabahtan akşama kadar değişik biçimlerde devam etti. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı bu etkinlikte, bizler de Çukurova WKEMDG Birimi olarak, 12 kişilik bir grupla katıldık.  Antep,  Adana ve Mersin illerinden oluşan grubumuz içerisinde 6  direnişçi arkadaşımız da yer aldı.  Önlüklerimizi giyerek başladığımız çalışmada, Sabah standımızı açtık ve biri standda,  diğeri de konuşmaların ve müzik dinletisinin yapılacağı alan yakınına olmak üzere iki pankartımızı da asarak, görselliğimizi de öne çıkarttık.  

Standımızı yayınlar, broşürler, Adana etkinlik afişleri ve davetiyeleri ile donattık.  Standı düzenlediğimiz andan itibaren, yoğun bir ilgiyle karşılandık.  DKÖ temsilcileri, duyarlı insanlar, devrimci sosyalist kurumlar ve kişiler, siyasi parti yöneticileri,  İnsan Hakları Savunucuları,  Yerel yönetim temsilcileri, HDP ve CHP Milletvekilleri standımızı ziyaret ederek dayanışma konuşmaları yaptılar ve yayınlarımızdan, etkinlik davetiyelerimizden alarak maddi katkılarda da bulundular. 


Abartısız söylüyoruz, Sabah 09'dan  etkinliğin son bulduğu akşam 18'e kadar yoğun ilgi devam etti. Bizler de kendimizi tanıttık,  anlattık ve yeni ilişkiler yakaladık.  Özellikle H. Çepe arkadaşımızın konuşmaları etkileyici oldu.  Daha önce Suruç Katliamında birlikte olduğumuz HDP'li  vekil İbrahim Ayhan standımızı ziyaret ettiğinde;  "geçen gün Suruç'da siz dayanışmaya  gelmiştiniz, burada da biz sizi ziyaret ediyoruz " diyerek," birlikteliğimize vurgu yaptı. 


Konuşmalar yapılmadan önce, Anıta kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıldı ve bizlerin de içerisinde yer aldığı grup, anıta karanfiller bıraktı.  Etkinlik Organizasyonunda Şerife arkadaşımız da yer almaktaydı ve program sunuculuğunu da gönüllü çalışanımız Berna arkadaşımız yaptı. Program, saygı duruşu sonrası  68'liler Derneği  Mersin Şube Başkanı'nın konuşmasıyla başladı ve çeşitli konuşmacılarla devam etti. Şehitlerimizin isimlerinin anons edildiği ve "burada" denilerek karşılık bulduğu bölümdeki coşku,  görülmeye değerdi.  19 Aralık Katliamıyla ilgili Bekir Sıtkı arkadaşımız konuştu ve WKEMDG'nin amaçlarını da Şerife arkadaşımız aktardı.  İki konuşmada da dayanışma konusu öne çıkarıldı.  


Dört kuşağın aynı alanda bir arada olduğu bu etkinlik,  bizler açısından verimliydi ve başarılıydı. Zira,  Mersinde ilk defa bu kadar kapsamlı olarak bir iletişim-tanıtım olanağı yakaladık. Etkinlikte görev alan tüm arkadaşlarımız da, yorgunluklarına değer bir çalışmanın mutluluğuyla, yeni bir Mersin Etkinliği için şimdiden kolları sıvadılar...


Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi - Çukurova Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder