27 Mayıs 2016 Cuma

Adana'daki Devrimci Gençlerin Tutuklanmasını Kınıyoruz



Adana'da 24 Mayıs sabaha karşı saat 04.00'de devrimci gençlerin evleri polis tarafından basılarak, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi darp edilerek gözaltına alındı. O sırada evinde olmayan 4 devrimci genç hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. 

"Dosyalarda gizlilik kararı var" denilerek yapılan ev baskınları hakkında bilgi verilmezken avukatların verdiği bilgiye göre devrimci gençlerden 7'si, 1994 yılında kendini fes etmiş bir örgüt olan TKKKÖ (Türkiye Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü) üyesi oldukları iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar. İçlerinde lise öğrencisi çocuklarında bulunduğu Dev-Lis ve Devrimci Parti sempatizanı gençlerin bilgisayar, cep telefonu ve ayakkabı gibi kişisel eşyalarına el koyan polis Parti binasında bulunan afiş vb. materyalleri de paramparça etti.

Tutuklanan gençlerden bazıları Adana'da düzenlediğimiz 15 Mayıs Dayanışma Konseri'nde Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi'ne destek olmuş bizlerle birlikte çalışmışlardı. Polis baskınında Girişimimizden bir arkadaşımızın evi de basılmış, Dayanışma Postası ve konser davetiyesi de incelenmek üzere götürülmüştür.

Gözaltı ve tutuklamalarla ilerici halk güçlerinin tasfiyesine yönelik yapılan tüm bu saldırıları kınıyoruz. Devrimci gençlerin yanında olduğumuzu ve dayanışmayı yükselteceğimizi hatırlatarak mücadelelerini sahiplendiğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz...

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder