23 Mayıs 2016 Pazartesi

Çukurova'da Coşkulu Dayanışma Konseri Düzenledik

Sevgili Dostlar, Değerli Yoldaşlar, 

Mart ayında yapılması kararlaştırılan 15 Mayıs 2016 Adana Etkinliğini başarıyla tamamladık.  
  
Etkinlik kararımız çıkar çıkmaz, Adana ve Mersin ilinde ve bazı ilçelerde planladığımız biçimde, hummalı bir çalışmaya başladık. Etkinlik davetiye ve afişleri gelmeden önce de, DKÖ ve birçok kurum ve kişileri ziyaret ederek,  tanıtım ve dayanışma içerikli söyleşilerde bulunduk.  Zira,  davetiye dağıtan ve yardım toplayan bir görüntü vermek istemiyorduk.    


Nisan ayında davetiye, afiş ve çıkartmalar elimize ulaşınca, görev bölümü yaparak, bunların dağıtımını planladık. Mersin ve Adana illerindeki hemen hemen  birçok kurum, işyeri ve sokaklar -caddeler etkinlik afiş ve çıkartmaları ile donatıldı. Seyhan Belediyesince yaptırılan 200 adet afiş de, bu donatıma katkı sunmuş oldu. 

1 Mayısta kendi iç toplantılarımızı yaparak, iki haftalık süreyi rasyonel biçimde kullanma ve geniş kurum - kitleye ulaşma zeminimizi gözden geçirdik.  Aynı gün HDP Adana Milletvekili Meral Danış BEŞTAŞ ile görüşerek etkinliğe davet ettik.


Mersin ve Adana'daki DKÖ,  HDP-HDK, İHD, KESK ve Tabip Odaları, Sendikalar ,  CHP İL ve ilçe örgütlülükleri, vekiller, Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanları ve Yetkilileri, etkinliğe davet edildi. Yanısıra, birçok kişisel arkadaşlara-dostlara ulaşarak,  olabildiğince geniş katılım sağlamaya çalıştık. 
Özellikle  DP'li gençler ve Kaldıraç çevresi, afişlerimizi üniversite ve birçok yere asarak, propaganda faaliyetimize katkı sundular. 

8 Mayısta Mersin'de 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda gerçekleştirilen Etkinlikte,  astığımız iki büyük pankart ve afiş, davetiye ve diğer yayınlarımızın yer aldığı standda, kendimizi Mersin demokratik kesimlerine tanıtma olanağı bulduk.  Birçok kişiyle yeni ilişkiler kuruldu ve Adana Etkinliği davetiyeleri dağıttık. 


Keza Adana'daki 10 Ekim Barış Anıtı etkinliğine katılarak, davetiye ve Dayanışma Postası dağıtımı yaptık ve burada CHP 'li vekiller İbrahim ÖZDİŞ ve Aydın Uslu Pehlivan ile görüşerek etkinliğimize davet ettik. Her iki vekil de, davetiyelerimizden alarak bize katkılarını sundular ve dayanışma duygularını ifade ettiler.

11 Mayısta Radyo Dünya'da bir saatlik canlı yayın  programı yaparak, WKEMDG tanıtımı yapıldı ve kitleler  Etkinliğimize davet edildi. Yine,  13 Mayısta Adana Akdeniz Radyoda  da, bir saatlik canlı yayın programına çıkan Bekir arkadaşınız ve Annesi, WKEMDG tanıtımı yaptı ve etkinlik duyurusu geçildi. 


15 Mayıs Pazar günü Çukurova olarak  bir araya gelindi ve hazırlıklarımız son kez gözden geçirildi. Planlamamızın gereği olarak,  pankartlar ve afişlerin asılması ile iki arkadaş görev aldı.  Bir arkadaşımız, salon ve dış çevrenin güvenliğinin alınması görevini üstlendi. Kendisine DP'li 15 genç arkadaşımız ve çevremizdeki bazı gençler yardımcı oldu. Standımızın kurulması, oradaki yayın, davetiye ve çeşitli hediyelik eşyaların -rozetlerin sayılarak bağış toplanması için bir arkadaşımız ve üç direnişçi görev aldı.  Teknik konular ve slayt gösterisi için,  Antalya'dan gelen bir arkadaşımız görev alarak, katkı sundu. Bir arkadaşımız da genel koordinasyon görevi alarak, iç organizasyonu da sağladı. 


Etkinliğimize gelenleri "Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Etkinliğimize Hoş Geldiniz / Dayanışma Halkların İnceliğidir" pankartıyla karşılanan konuklarımız, salon dışında karşılandı ve birisi kurumumuza ait olmak üzere, iki ayrı güvenlik aramasından geçerek, salona alındı.  Burada da tüm Çukurova aktivistlerimiz ve  arkadaşlarımız,  konuklarımızla ilgilendi ve kurumumuza ait bilgilendirmeler yaptı. Standımızdaki görsellik, Direnişçi arkadaşlarımızın ilgileri, dostlarımıza güzel anlar yaşattı.  Keza, bazı devrimci çevrelerin de Etkinliğimizde kendi standlarını kurması, coşku ve hoşgörü ortamını oluşturdu. 


19.00'da kitle salona alındı ve 15 dakika sonra etkinlik başladı.  Sunumu başarıyla gerçekleştiren Derya dostumuzun kısa konuşması sonrasında, Mevlüt arkadaşımız Açılış konuşması yaptı ve kitleyi saygı duruşunda davet etti.  Fatih arkadaşımız, saygı duruşunda kısa bir dörtlüğü henüz bitirmiş ki, sürpriz biçimde Kifayet Anamız, sol yumruğu havada iki dörtlük okuyarak, şehitlerimizi andı.  Slogan ve alkış,  salonu doldururken, duygusal bir atmosfer de herkesin yüreğinde, benliğindeydi.  
Dulsinya  Kadın Müzik Grubu, çeşitli dillerden türküleri ve halayla kitleye güzel dakikalar yaşattı. 
Mersinden özel olarak gelen ve saat 20.00'de gitmesi gereken TİHV Adana Şubesi Başkanı Dr. M.ANTMEN'e plaket verilmesi için,  Kifayet Ana ve Makbule Ana sahneye davet edildi. Kısa yapılan konuşmalar sonrasında , sevgili doktor arkadaşımıza,  meslek onuru ve düşüncelerine sonuna kadar bağlı dostumuza Plaketi verildi.


Daha sonra,  Yeni Bir Adım daha Atıyoruz içerikli Slayt gösterisi yapıldı. Hemen ardından da, H. ÇEPE,  M. KURŞUN  ve Bekir arkadaşlarımız sahneye çıkarak, kısa birer konuşma yaptılar ve kitleyi bizlerle DAYANIŞMAYA çağırdılar. 

Bu defa plaket verilme sırası,  Direnişçilerin ve eski mahpusların 50'den fazla ameliyatını yaparak katkı sunan Op. Dr. SİNAN ZÖHRE Hocamızdaydı. Çukurova'nın tüm direnişçileri ve aktivistlerle birlikte sahneye çıkan S. Zöhre hocamız, değerli dostumuz, abimiz "15 yıl sonra da olsa hatırlanmak güzeldir" diyerek, bizlere vefa dersi verdi. Hocamızın bizzat 3 ameliyat yaptığı Bekir ve bir ameliyatla pacayı sıyıran M. Çamlı arkadaşlarımızın anlattığı neşeli anekdotlar,  salonun kahkahalarla çınlayarak duygusal atmosferin dağılmasını sağladı.  Plaketi Rabia ablamız ve Şerife arkadaşımız dan alan Hocamızın mutluluğu,  haklı gururu yüzüne yansımıştı. 


Ardından  Türküleriyle Rıfat HINIS sahneye çıktı.  Programının  ilk bölümünde Söylediği parçalarla kitleyi coşturdu. Artık salon,  güzel bir şiir dinletisine hazırdı. Çamlı,  Özgür ve Şevki arkadaşlarımız, A. YÜCEL 'in " Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" şiirinin bir bölümünü okuyarak, güzel anlar yaşattılar. Bir arkadaş da, Direnişçi Savaş arkadaşımızın bir şiirini okudu.  

Ve,  programının ikinci bölümünde R. Hınıs Hocamız, kitleye güzel bir müzik dinletisi sundu. Birçok parçaya katılan konuklarımız,  toplu halay çekerek etkinliğe son noktayı koydu. 


Veeee, uzun bir hazırlık döneminden geçen Adana Etkinliği böylece gerçekleştirilmiş oldu. Binden fazla davetiyenin dağıtıldığı bu etkinliğe 250-300 kişi  katıldı.  Aynı gün iki devrimcinin cenaze töreni /mevlüdü olması ve yağışlı hava,  katılımın daha fazla olmasının engeliydi. 

Bu başarılı  Etkinliğe  emeği geçen herkese,  bizlere konuk olarak dayanışma sergileyen tüm dostlara,  yoldaşlara,  DKÖ  temsilcilerine , kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.  Sevgi ve saygılarımızla.  

WERNİCKE KORSAKOFFLULAR VE ESKİ MAHPUSLARLA DAYANIŞMA GİRİŞİMİ /ÇUKUROVA GRUBU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder