13 Mayıs 2016 Cuma

WKEMDG Çukurova Grubu 10 Ekim Anıtı Açılışına Katıldı




Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi Çukurova Grubu'ndan arkadaşlar 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirdiklerimiz için Adana'da yapılan Anıt heykel açılışına katıldılar.

Adana'da 10 Ekim Ankara Katliamıyla ilgili bir Anıt açılışının yapıldığı etkinlik,  binden fazla kişinin katıldığı coşkulu, duygulu ve öfke dolu içeriğiyle güzel bir dayanışma içerdi.  Bu etkinliğe, birçok kurum temsilcisi, Farklı inanç ve mezhep görüşü sahipleri, parti yöneticileri ve milletvekilleri ile yerel yöneticiler katıldı.  Kurumumuz WKEMDG'nin de  anons edildiği etkinlik, her kesimden katılımın  olduğu kalabalık bir Anıt açılışıydı.


Adana Seyhan Belediye Başkanı Z.Karalar'ın fikri ve çabasıyla yapılan Anıt Açılışı öncesi yapılan konuşmalar,  sadece duygu yüklü  değil, aynı zamanda öfke doluydu. 10 Ekim Katliamında Adana'dan şehit düşen 12 canımızı simgeleyen 12 Barış Güvercininin yer aldığı Anıt Açılışı öncesi, KESK,  TMMOB, TTB ve DİSK Genel Başkanları ve şehit aileleri-yakınları kısa konuşmalar yaptılar. 12 Barış  Güvercinin uçurulması sonrasında,  Anıt Açılışı yapıldı.


Bizler de burada,  kendi etkinliğimizi duyuran çalışmalar yaptık, afişlerimizi astık ve davetiye dağıttık. Etkinliğimize katılım sözü veren yönetici ve vekiller, geçen yılki 16 Mayıs Etkinliğinde de bizlerle dayanışma örneği göstermişlerdi...


Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi - Çukurova Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder