11 Mayıs 2016 Çarşamba

Kalamış'ta Karşı Lig Turnuvasına Katıldık...



Organizatörlüğünü mahalle futbol takımlarından oluşan Karşı Lig'in yaptığı Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi - Karşı Lig buluşması hem moral verdi hem de çalışmalarımızı aktarmamız için vesile oldu. İstanbul'da bulunan direnişçi arkadaşlarımızla birlikte 8 Mayıs Pazar günü düzenlenen turnuva maçlarına katıldık.


Sabah 10.30 başlayan etkinlikte bir yandan Karşı Lig'den arkadaşlarımızın hazırladıkları kahvaltıyı atıştırırken bir yandan da sohbet ettik. Kahvaltının ardından forum düzenine geçtik. 


Karşı Lig'den Şule'nin hoş geldiniz konuşmasından sonra Fehmi arkadaşımız söz alarak ülkede güvenlik devletine doğru gidişle birlikte herkesin suçlu hale getirildiği ve özel güvenlikli cezaevi sistemine geçişin altyapısının nasıl hazırlandığından bahsetti. Yapılan organizasyon için Karşı Lig'e teşekkür eden Fehmi arkadaşımız çalışmalarımızla ilgili kısa bilgi verdi.


Daha sonra söz alan Çetin arkadaşımız WKEMDG çalışmasının başlattığı kampanya sürecini dile getirerek, kentte sağlık merkezi, kırda çiftlik ve üretim alanı, YDA'nın yerinin taşınması, belgesel çekimi, arşiv oluşturma gibi yapmak istediğimiz çalışmaları aktardı. Etkinlik sırasında masa açılarak destek talep edildi.


Barış akademisyenlerinin söz alarak gelinen durumu özetlediği forum serbest kürsü ile devam etti. Daha sonra müzik dinletisine geçildi. Danuk ve Komik Günler'in sahne aldığı etkinlikte çeşitli dillerde ezgiler çalındı söylendi hep birlikte halay çekildi.


Saat 15.00 sularında başlayan turnuva maçları hep birlikte izlendi ve güneşli günün akşamında futbol keyfi ile gün sonlandırıldı. Bizler Karşı Lig ile bir araya gelmekten son derece keyif aldık, bu buluşmayı düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz...


Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder