27 Mart 2016 Pazar

Dayanışma Ağı Yemeğinde Biraraya Geldik...



Günlerdir ne kadar insan gelecek kaygısı yaşarken salon kısa sürede doldu. 300 kişilik salon da, hemen hemen boş sandalye kalmadı. Tanıdık yüzlere yeni simalar eklenmişti. Bir yandan da yemek servisleri başladı. 11 yıllık çalışmamızda bu yemekli etkinlik ilk'ti. Bir tarafta yemek yiyeceğiz öbür yanda sahne alan arkadaşlarımızı dinleyeceğiz...

Saygı duruşuyla başlıyoruz: Yumruklar havada. Bir kadın ve bir erkek direnişçi arkadaşımız; Dayanışma Ağı'nın temel çalışmalarını ve hedeflerini anlatan kısa bir konuşma yapılıyorlar. Konuşmayı, yine çalışmalarımızı anlatan bir sinevizyon gösterisi izledi. Slayt gösterisinden sonra, alkışlar arasında, Ölüm Orucu eyleminin öznelerinin oluşturduğu koro sahneye çıktı. Tek başına yürüyemeyen Wernicke Korsakoffluları,  Arkadaşlarımızın desteğiyle sahnedeki sandalyelere kadar götürüldü. Kimi koltuk değneklerine yaslanarak, kimi de kendi yürüdü. Yemek etkinliğine 35 Direnişçi ve Wenicke Korsakofflu arkadaşımız katıldı. Gelmek isteyipte işi çıktığı için gelemeyen daha 15-20 Direnişçi arkadaşımız vardı.

Dayanışmamızın önemini en çarpıcı anlatan görsel sahne koro ekibi oldu. Öyle ki çalışmayı yeni duyup kafasında "acaba böyle birileri var mı" tereddüttü içinde etkinliğe gelenler duygu seline kapıldılar. Herkes direnişçilerin korosuna eşlik etti.
Bu arada çalışmamızı anlatan el ilanları ve bizimle ilişkilenecekler için kısa bir anket forumu dağıtıyoruz. Zira çalışmamızın gelişip güçlenmesi için yeni taze kana ve maddi olanaklara ihtiyacı var.

BEKSAV Tiyatro İmge sahne alıyor. Toplumsal değerleri sorgulayan bir oyun sergilediler.  Güncel olması herkesin dikkatini çekti.
Sonra BEKSAV Müzik Topluluğu sahne aldı. Birkaç şarkı söyledikten sonra hareketli parçalar çaldı. Halaya durduk. Bir müzik şöleni verdi genç BEKSAV Müzik topluluğu.

Böylesi bir süreçte, böylesi bir etkinlikte Ateşin ve Güneşin çocuklarını anmadan geçmek olmaz. Adnan Yücel’in Ateşin ve Güneşin Çocukları şiirinden bir bölüm okuyor sunucu kadın direnişçi arkadaşımız.

Farklı bir etkinlik ve farklı bir programla ilerliyor gece. İkili bir etkinlik var sanki. Biri sahnede diğeriyse masalarda.  Masalardaysa tanıdıklarla özlem gidermek ve yeni gelenlerle tanışma biçiminde sürüyor etkinlik. Serbest kürsü bölümünde gizli yetenekler sahne alıyor:  Bir misafirimiz saksafonuyla sahneye çıkıyor. Hem çalıyor hem söylüyor. İki direnişçi arkadaşımız dan biri şiir okudu diğeri de direnişçi türküleriyle yüreğimize dokundu.

Etkinlik sona ererken herkesin yüzünde başarmanın mutluluğu vardı. Evet böyle bir etkinliğe başlarken, çalışmaları yürütürken kaygılıydık… Ama "güzel oldu" diyemeden geçemedik. Ufkumuzu açan bir etkinlik oldu. Bundan böyle dışa yönelik farklı biçimde etkinlik ve çalışmalarla Dayanışma Ağı'nı genişleteceğiz. 

Yeni etkinliklerde buluşmak umuduyla…
Etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler…

Dayanışma Ağı
Çeliğe Su Verenlerle Elele
Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi WKEMDG




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder