27 Mart 2016 Pazar

Adana'da Çocuk Mahpuslara Karşı Baskı ve İşkence Protesto Edildi


Adana'da bulunan İHD, Çocuk Mahpusları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve WKEMDG Çukurova Grubu ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan çocuklara uygulanan insanlık dışı muameleyi protesto ettiler.

Son dönemde Ensar Vakfı'yla yeniden gündeme gelen çocuk istismarının devlet erkince örtbas edilmeye çalışıldığı günümüzde hapishanelerde bulunan çocuk mahpuslara yapılan baskı ve kötü muamele de ayyuka çıktı.

Okunan basın açıklamasında ailelerin ve insan hakları savunucusu avukatların hapishane ziyaretleri sırasında ki tespitleri işkencenin boyutlarını gözler önüne serdi. Politik olarak tutsak edilen çocuk mahpuslara yapılan işkence karşısında sessiz kalmayacağız diyen protestocular baskı ve işkencenin takipçisi olacaklarını ve konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Adana İHD'de başlayan basın açıklamasına yaklaşık 60 kişi katıldı. Çocuk mahpuslara yapılan kötü muamele ve baskı karşısında kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı. Açıklama sonrasında cezaevlerine ilişkin ve WKEMDG çalışmalarına ilişkin sohbet edildi.

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi / Çukurova Grubu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder