6 Temmuz 2010 Salı

İsvicre'nin Arau Kantonu'nda 4 Temmuzda Çeliğe Su Verenlerle Elele pikniği düzenlendi.




Çeliğe Su Verenlerle Elele dostları Nergiz ve Nuri  arkadaşın organize ettiği piknik Arau kantonunda düzenlendi.

isvicre'nin farklı kantonlarından, şehirlerinden gelen (Bern, Basel, Arau, zurih, cenevre vb..) 50 kisi Çeliğe Su Verenlerle Elele bilgilendirme, tanışma pikniğinde bir araya geldi.

Pikniğin ilk saatlerinde havanın çok güzel olmasından kaynaklı katılımcı arkadaşlar hemen mangal başına geçtiler, çocuklar oyunlarını kurdular. Kısa tanışmalardan sonra Çeliğe Su Verenlerle Elele kampanyası hakkında bire bir bilgilendirme yapıldı. Istanbul’dan gelen Çetin arkadaş Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi, Çeliğe Su Verenlerle Elele kampanyası faaliyetlerini, neden kurulduğunu, ne yapılmak istendiğini, beraberinde getirdiği bilgilendirme dosyasını da vererek anlattı.

Aniden yoğun bir yağmur yağması ile piknik yerinden ayrılarak  bir arkadaşın  kendi restoranında  toplantıya  devam edildi.

Burada Çetin arkadaşın kısa bilgilendirmelerinden sonra karşılıklı soru-cevap ve düsüncelerin aktarımı başladı. Ortaya çok güzel önerilerin çıkması ile neleri, nasıl yapabiliriz, nasıl olmalı şeklinde konu üzerinde yoğunlaşıldı.

İlk defa bir araya gelen Çeliğe Su Verenlerle Elele dostları bu pikniğin bir tanışma ve bilgilendirme olduğunu belirttiler. İkinci toplantıda neleri nasıl yapalım noktasında görüşmek üzere hemfikir oldular.

1 yorum:

  1. “Hüzünlü Kadınlar Sokağı”
    Özcan Öztürk (Papirüs Yayınları, Ocak 2010).

    Yeni şiir kitabım Hüzünlü Kadınlar Sokağı, o parçalanmışlığı dile getirmemde bir aracı rolü üstleniyor.Hayatın zorluklarını paylaşmayan,‘bana ne’ci bir dünyanın sorumlularını içimde arıyor, bunu bire bir yaşanmışlıklardan ve gözlemlerden yola çıkarak gerçekleştirmeye çalışıyorum. Hüzünlü Kadınlar Sokağı’nda yaşayanlar kimlerdir? Şizofrenler, yitikler, eşcinseller, sürgünler, âşıklar ve kırgınlar, dışlanmışlar, dilenciler, işportacılar, dar gelirli zengin görünümlüler, yeraltından seslenenler, faili meçhuller, savaş karşıtları, göstericiler, Wernicke Korsakoff Sendromu yaşayanlar... imgevi

    AKKÖY DERGİSİ (MAYIS-HAZİRAN 2010)

    YanıtlaSil