1 Temmuz 2010 Perşembe

ÇELİĞE SU VERENLERLE EL ELE KAMPANYASININ TANITIMI SAMSUN'DA YAPILAN BİR TOPLANTIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

                 Merkezi olarak sürdürülen kampanyamızın tanıtım toplantısı 10 haziran perşembe günü Gazi Sahnesinde yapılan bir etkinlikle gerçekleştirildi,. Sunuculuğunu Ufuk Balçığın yaptığı etkinliğe yaklaşık 80 kişi katıldı. Etkinliğe 96 süresiz açlık grevi ve ölüm orucunda ,99 Ulucanlar katliamında,19 aralık operasyonunda ve sorasında ölüm orucu eyleminde, tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren yoldaşlar için yapılan  saygı duruşu ile başlanıldı. Açılış konuşmasını yaşamının 8 yılını zindanlarda geçiren ve 19 aralık saldırısının canlı tanığı olan Murat Çepni dostumuz yaptı. F Tipi saldırısının dahada boyutlu olarak zindanlarda sürdüğü bu süreçte kampanyanın başlatılmış olmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Çepni; bu çalışmanın başarılı olmasının bu zamanda elzem olan dayanışma kültürüne mütevazi bir katkı sunacağını belirtti. Programa  Çeliğe Su Verenlerle Elele Kampanyasının ürünlerinden biri olan "UNUTMAM DEMİŞTİN" belgeselinin gösterimiyle devam edildi. İki genç arkadaşımızın sunduğu şiir dinletisi katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Daha sonra kampanyamızın tanıtımını içeren söyleşi bölümüne geçildi. Komisyon üyemiz Erdem arkadaşın yönettiği söyleşiye İstanbul'dan gelen Çetin arkadaş ve Ankara'dan Fatime  Akalın arkadaşta sunumlarıyla katıldı. Sunumun ardından katılımcılar kampanya hakkındaki düşüncelerini ve sorularını ifade ettiler.
                  Çeliğe Su Verenlerle Elele Samsun Platformu bileşenleri ile 17 haziran 2010 tarihinde etkinlik değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda çalışmanın ilk adımı olarak yapılan etkinliğin esas olarak başarılı olduğu vurgulandı. Halihazırdaki bileşenlerle ekim ayı içerisinde bir konser organizasyonu yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda platform bileşenlerinden 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu.
                  Bu etkinlikle birlikte proje eksenli bu çalışmamıza katkı ve destek sunacak bir çok kurum ve kişi ile görüşmelerimiz oldu. Ulaşamadıklarımızada tekrar gidilerek bu olumlu potansiyelin daha da etkin bir hale gelecegini düşünüyoruz.

Çeliğe Su Verenlerle Elele Samsun Platformu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder