15 Temmuz 2010 Perşembe

Çeliğe Su Verenlerle Elele Maltepe/İst Toplantısı


                  

8 temmuz perşembe günü Maltepe Sokak Kültür Merkezin’de Çeliğe Su Verenlerle Elele kampanyası tanıtım toplantısı yapıldı. 

Toplantı "Unutmam Demiştin" belgeselinin sinevizyon gösterimi ile başladı. Kampanyanın amacı ve bugüne kadar yapılan çalışmalar aktarıldı. 

Sorun; salt bu hastalığı yaşayanların yada mapusların sorunu değildir. Devletin F tipi saldırısı, tecrit, izolasyon ve diğer şiddet biçimleri esas anlamda toplumsal izolalasyonu hedefleyen tüm topluma yönelik saldırılardır. Bu nedenle, sorunun ekseninde olduğu bir dayanışma ilişkisi örerek ortak çözüm alanları yaratmayı el birliği ile başarabiliriz. Ortak iş üretme gayretleri kronikleşen sorunları aşmada ve toplumsal dirilişte önemli bir sıçrama yaratacağı bilinciyle çıktığımız bu yolculuk adım adım büyüyor. 

Bu vurgularla tamamladığımız açıklamalardan sonra katılımcı arkadaşlar soru öneri ve katkılarıyla verimli bir toplantı zemini yaratmış oldular.

Toplantımız konunun derinleşmesiyle somut önerilerle sürdürüldü. Katılımcıların somut destek açıklamaları oldu.  

Sokak Kültür Merkezi ve Halk Kültür Merkezi , hem kurumlar açısından hem soruna duyarlı kitle açısından iyi bir organizasyon yaptı.
 
Toplantıda somut görevler alındı,
Belediyelerin olanaklarından yararlanılması bu konuyla ilgili gereken bağlantıların kurulması
WK arkadaşların tatil organizasyonlarının yapılması
Kampanyayla ilgili metnin Almanca çevirisinin yapılarak yurtdışında yaygınlaştırılması
Antalya’daki duyarlı çevrelerle bağlantı kurularak oradaki WK’lu arkadaşlarla bağlantı kurulması
 
Öneriler
Miting
BDP’li belediyelerle de iletişime geçilmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder