14 Ocak 2010 Perşembe

HASTA MAHKûMLAR İÇİN MALTEPE’DE DAYANIŞMA KONSERİ DÜZENLENİYOR


14:49 11 Ocak 2010

Hapishanede gerçekleştirilen ölüm orucu eylemliklerinden sonra birçok kişinin uzun süreli açlığa bağlı hafıza kaybı ve vücudun hareket kabiliyetini kaybetmesi sonucu ortaya çıkan ‘Wernicke Korsakof’ hastalığı olan mahkumlarla, ‘Dayanışma Ağı’ kurulmuştu.
Konuyla ilgili birçok etkinlik düzenleyen platform, daha kapsamlı bir çalışmaya imza atarak, ‘Wernicke Korsakoflular ve Eski Maphuslarla Dayanışma Girişimi’ çatısı altında yeni bir projeyi hayata geçirmek istiyor.
Su projeyle hasta mahkumlara yerleşim ve iş alanı oluşturmayı hedefleniyor
KONSER GELİRLERİ PROJEYE
Korsakoflular ve eski mahkumlara yerleşim alanı ve iş imkanı sağlamak için toplantılar düzenleyen girişim, Kardeş Türküler’in de bu projeye destek verdiğini açıklayarak, ‘Çeliğe su verenlerle el ele’ sloganıyla, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, 13 Şubat günü saat 18.00’de dayanışma konseri düzenleyecek.
YAŞAM ALANI PROJESİ
Özellikle 1996 yılında ölüm oruçları ile başlayan süreçte 1999 yılında ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ adı altında 30 mahkumun yaşamını yitirdiği ve birçok mahkumun ise yaralandığı operasyonun ardından, mahkumların tekrar hayata kazandırılması için harkete geçen platform, gerçekleştirecekleri konserdeki tüm gelirleri, ‘Eski Maphuslara Yaşam Alanı’ projesinde kullanacak.
Bu proje çerçevesinde Taksim veya Kadıköy gibi merkezi bir noktada yerleşim alanı kuracak olan girişim, özellikle merkezi noktaları bu hasta mahkumların istediğini de belirtti.
KÜLTÜREL AKTİVİTELER
‘Wernicke Kosrakoflular ve Eski Mahkumlarla Dayanışma Girişimi’nin projesi hayata geçerse, hasta mahkumlara iş imkanının yanı sıra, kalacak yer ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirecekleri bir alan oluşturulacak.

ALİ CEMAL KARABUDAK /BİRGÜN

1 yorum:

  1. Bu tür çabaların artması gerek. Mahkumların dünyası toplumun gözünden kaçırılan bir dünya iyice ortaya çıksın ki; Adil olduğunu düşündüğümüz devlet ve diğer kurumların içyüzü ortaya çıksın.

    YanıtlaSil