23 Ekim 2015 Cuma

Girişimimize Yapılan Baskılarla İlgili Basın Açıklaması





Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi, Didim’de gerçekleştirdikleri 5. Yaz kampına yönelik baskı, tutuklama ve gözaltı saldırılarına karşı 21 Eylül 2015 tarihinde İHD, İstanbul Şubesi'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 
Girişim adına basın açıklamasını okuyan Bekir Sıtkı Keçeci, Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi olarak Didim’de gerçekleştirdikleri yaz kampı süresince uygulanan baskıların kamp sonrasında da devam ettiğini belirtti.
Toplantıda okunan basın metninin tamamı ise şu şekilde;
BASINA VE KAMUOYUNA
Ülke genelinde artan devlet terörü siyasal iktidara muhalif olan bütün toplumsal kesimleri içine alarak devam ediyor.  Biz, Didim'de yapılan Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi 5. Yaz kampı süresince ve sonrasında bu baskılarla karşılaşmaya devam ediyoruz.
Kısaca yaz kampı süresince olanlara bir göz atalım.
6 Eylül’de görme engelli arkadaşımız Delil Akkurt tutuklandı. Delil Akkurt gerekli bütün evrakları resmi yetkililere iletmesine rağmen evraklar sisteme girilmediği için aranır duruma düşüyor. Kendisi mahalli karakolda imzaya gittiği için arandığını bilmiyor. Kampa gelmeden öncede yerel karakola imzaya gidiyor.
7 Eylül’de 3 arkadaşımız  gözaltına alındı ve 1 gün tutuldu. Ertesi gün serbest bırakıldılar.
9 Eylül’de ise kaldığımız otelden hukuki eksiklikleri olduğundan dolayı devreye Kaymakam'ın girmesi ve otel sahibini oteli kapatmakla tehdit etmesi üzerine aynı otelin hukuki sorunu olmayan başka bir yerine geçtik. Otel sahibinin de bizle ilgili bir sorun yaşamasını istemedik.
Bu kez  Askerlik sorunu olan bir arkadaşımız için sabah saat 04.00 te kağıt imzalatmak için geldiler. Bu bürokratik işlem için sabahı da bekleyebilirlerdi. Yeni yerleştiğimiz otelde tacizlerini sürdürdüler.
Yaz kampı programımıza devam ederken 11 Eylül'de Piknik alanından çıkışta bindiğimiz toplu taşıma araçları durdurularak kimlik kontrolü yapılmak istendi. Arkadaşlarımız otelde kaldığımız bütün kimliklerin otele zaten verildiğini ifade edince kimlik kontrolü yapmaktan vazgeçtiler.
Yaz kampından sonrada çalışma içinde bulunanlara yönelik taciz ve baskı uygulamaları sürüyor.
Ölüm orucu ve süresiz açlık grevi eylemlerinde devletin zorla müdahale ederek, beden ve ruhsal bütünlüğünü yitirmesine neden olduğu  insanlığın eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesine emek verenlerle hayatı birlikte sürdürme ve dayanışma faaliyetimiz  devam edecektir.
Bu saldırı da, ülke genelinde artan devlet terörünün bir uzantısıdır.
Baskılar bizi yıldıramaz!

WERNİCKE KORSAKOFFLULAR VE ESKİ MAHPUSLARLA DAYANIŞMA GİRİŞİMİ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder