27 Ocak 2015 Salı

Wernicke Korsakoff’lu Tutsaklara Mektup Gönderildi


Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi, Wernicke Korsakoff’lu tutsaklarla dayanışmak amacıyla Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“Wernicke Korsakoff’lu hasta tutsaklar serbest bırakılsın” pankartı açan Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi üyeleri, Galatasaray Meydanı’da saat 13.00′da bir araya geldiler.


Yapılan basın açıklamasının tam metni için devam tuşuna basınız.


BASINA VE KAMUOYUNA


Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, son 10 yılda 2829 tutsağın cezaevlerinde yaşamını yitirdiğini, İHD Genel Merkezi Cezaevi Komisyonu'nun verilerine göre 228'i ağır olmak üzere 553 hasta tutsağın cezaevlerinde bulunduğunu düşündüğümüzde devletin tutsakların tedavilerini bilinçli olarak engelleyerek ölüme mahkum etmesini, 19 Aralık 2000 F tipi cezaevlerinin açılmasından beri bir politika haline getirdiğini biliyoruz.


Hasta tutsaklardan 15'i ağır olmak üzere 25 tutsağa Wernicke Korsakoff tanısı konulmuştur. Ölüm orucu sırasında zorla müdahale ile Wernicke Korsakoff hastası olan tutsaklar serbest bırakılmış ve sonradan yeniden tutuklanmışlardır. Serbest bırakma ve yeniden tutuklama da ayrı bir işkenceye dönüştürülmüştür.

Hayatlarını idame ettirmekte dayanışmaya ihtiyaç duyan hasta tutsaklar ve özelde de Wernicke Korsakoff’lu tutsaklarla dayanışmak, kendilerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek önemli olmaktadır.


Rutin işkence ve kötü muamelenin arttığı cezaevlerinde fiziksel olarak imha edilmeye çalışılan hasta tutsak arkadaşlarımızın mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu göstermek, devrimci dayanışmayı büyütmekle mümkün. 

Sağlık sorunlarını her türlü bürokratik zorluğa rağmen takip etmek, kitap, mektup göndermek, ihtiyaçlarını karşılamak F tipi ölüm hücrelerine karşı direnişin önemli bir parçasıdır.

Bizler Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi olarak sistematik işkence ve ağır tecrit koşullarında direnen hasta tutsaklarla dayanışmayı artırıyor, dışarının sesini, kokusunu, rengini içeriye taşıyoruz.  Dost selamımızı eklediğimiz rengarenk mektuplarımızı basın açıklamamızın ardından Wernicke Korsakoff’lu tutsak arkadaşlarımıza postalıyoruz...


Hasta tutsakların yaşam haklarının ellerinden alınmasına seyirci kalmak, devletin işlediği suça ortak olmak demektir! 

Hasta tutsaklar serbest bırakılıncaya dek sürecek mücadelemiz!

Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur!

Yapılan basın açıklamasının ardından Dayanışma Ağı üyeleri mektuplarını WK'lı tutsaklara gönderdiler.



Fotoğraflar: Ömür Eğribel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder