27 Ocak 2015 Salı

“Küçük Kara Balık” Filmi Galası’na Katıldık


İnsan Hakları haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından 90’larda Güneydoğu’da çocuk olmanın anlatıldığı belgesel film gösterimi yapıldı.
13 Aralık Cumartesi günü Beyoğlu sinemasında yapılan, Dayanışma Ağı’nın geniş katılım sağladığı gösterimde salonda yer kalmadı, bazı izleyiciler filmi ayakta izlemek zorunda kaldı.


Etkinlik girişinde açtığımız masamızda Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Ağı ve ölüm orucu direnişçisi arkadaşlarımızın yazdığı kitaplar yer aldı. Gece de ayrıca 19 Aralık Katliamı anması davetiyelerinin de dağıtımı yapıldı.
Filmin yönetmenleri Haluk Ünal, Ezel Akay, Serpil Güler, Cem Terbiyeli’nin katıldığı galada açılış konuşması yapan Şebnem Korur Fincancı “Sevgili yoldaşım Haluk Ünal ve bütün ekibe bizlere gösterecekleri umut yüklü acıları anlatan bu belgesel için teşekkür ederim” dedi. Galanın sunumu Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilli olarak yapıldı.
Bu ülkenin insanları, bu Türkler niye duymuyor bizi. Bu çamur bir gün onlara sıçrayacak.” Diyerek başlayan film de o yıllarda yaşayan çocukların tanıklıklarına yer veriliyor. Çocuklar maruz kaldıkları devlet şiddeti nedeniyle bir günde büyümek zorunda kalmışlar. Yer yer gerçek görüntülerinde kullanıldığı film o yılları yeniden hatırlattı.
Gala filmin yönetmenleriyle yapılan söyleşiyle bitirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder