18 Ocak 2016 Pazartesi

WKEMDG Çukurova Grubu'ndan Destek Eylemleri



WKEMDG Çukurova Grubu, Adana'da gerçekleştirilen Sur, Cizre, Silopi'de ilan edilen sokağa çıkma yasaklarına karşı düzenlenen iki günlük Açlık Grevi eylemi ve haksız yere tutuklanan BDP üyesi ile ilgili yapılan basın açıklamasına katıldılar.


WKEMDG Çukurova Grubu'nun da destek verdiği Açlık Grevi eyleminde "Kırk günü aşan sokağa çıkma yasağı ile 250'den fazla sivil katledildi, kentler harabeye çevrildi. Kürt halkının kendi iradesi ve kendi kendini yönetme isteği ile ilan ettiği Özyönetim'e karşılık devletin pervasızca bir katliama girişmesi sonucu barış zemini ortadan kaldırılmıştır," denildi. 

Katliamlara karşı Kürt halkının ve ezilenlerin yanında olduklarını ve her alanda mücadelelerini sürdüreceklerini belirten sol, sosyalist, demokrat kurumlar ve partiler 14 - 15 Ocak tarihleri arasında Kürt halkıyla dayanışmak, devletin katliamlarına son vermesi, acilen sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, cenazelerin ailelerine verilmesi ve insanlık onuruna yakışır bir muamele görmelerini sağlamak amacıyla 2 günlük açlık grevi eylemi yaptılar.


Adana'da gerçekleştirilen diğer bir eylem ise 5 Ekim tarihinde polisler tarafından hakkında ihbar olduğu gerekçesiyle sokaktan gözaltına alınan Devrimci Parti üyesi Dersim Dinçer içindi. Olmayan bir örgüte üye olmaktan ve üzerinde silah bulunmamasına rağmen silah taşımaktan gözaltına alınan Dersim Dinçer 3 ayı geçkin bir süredir tutsak alınmış durumda. 

WKEMDG Çukurova Grubu'nun da destek verdiği basın açıklamasında "Bizler Dersim'i tutsak eden devleti katliamlarından, baskılarından, zulmünden tanıyoruz. Daha önce nasıl susmadıysak şimdide susmayacağız ve yoldaşımızı zulmün, haksızlığın zindanlarından yine alacağız. Sesimizi duyan herkesi 19 Ocak Salı günü saat 10.00 da Adana adliyesine Dersim Dinçer için başlatılan adalet nöbetine çağırıyoruz," denildi.

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi - Çukurova Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder