6 Kasım 2014 Perşembe

Ölüm Orucu Direnişçileri’nden Kobane Basın Açıklaması

IŞID saldırılarının başladığı andan itibaren, dünyanın birçok yerinden insanlar, Türkiye halkları Kobane'ye destek vermek amacıyla şehirlerde direnişe geçmişler 40'ı aşkın insan, sivil ve resmi cellatlar tarafından katledilmiştir. Emperyalizmin tetikçisi olan IŞID çetesinin, ağır silahlarla saldırdığı Kobane’de, Kürt halkının akıl ve inancıyla insanlık onuru için destansı bir direniş sergilediği bu günlerde Kobane halkına bir destek de Ölüm Orucu Direnişçileri’nden geldi.






Wernicke Korsakof ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi olarak Kobanê direnişi ile dayanışma çağrısında bulunulan basın toplantısı, 24 Ekim 2014 tarihinde İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirildi. Basın açıklaması öncesi A. Çetin Durukanoğlu söz alarak Dayanışma Girişimi hakkında bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra söz alan Mustafa Yaşar basın mensuplarının da katılımı ile Dayanışma Girişimi adına basın açıklamasını okudu.

Yaşar, " Bizler ölüm orucu gazileriyiz. Siyasal ve devrimci bir duruşumuz var. Ama Kobanê'de gerçekleşen vahşete karşı olup direnen Kürt halkını desteklemek için insan olmak bile yeterlidir. Kobanê'ye destek vermek insani bir sorumluluktur. "İnsanlık için, Kobanê için' 1 Kasım'da küresel eylemlerle Kobanê direnişini Selamlıyoruz " diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Fehmi Küçükaslan, “Bu emperyalistlerin komplo operasyonudur, amaçları Rojova’da ki halkın kendi kendini yönettiği sistemi yok etmektir. Tüm bunlara rağmen Kobanê halkının direnişi zafere giden yolu açacaktır” diyerek Türkiye'nin Kobanê için izlediği siyaseti de eleştirdi.

Küçükaslan'ın ardından konuşan Esmahan Ekinci de, "Kobanê'ye destek vermek geleceğin sınıfsız toplumuna destek vermektir" diyerek herkesi Kobanê'ye destek vermeye çağırdı.

Son olarak konuşan Nihat Göktaş, " Bugün bu engellerimiz olmasaydı Kobanê'ye devrimi savunmaya giderdik" dedi.

Basın metninin dağıtılması ile basın açıklaması sona erdi. 

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ AŞAĞIDA:

Kobane’de direnen Kürt halkını yalnız bırakmayalım!



Empreryalizmin tetikçisi olan IŞID çetesi,ağır silahlarla saldırdığı Kobane de ,Kürt halkı akıl ve inancıyla insanlık onuru için 36 gündür destansı bir direniş sergiliyor.

Rojova devrimini hazmedemeyenler ,Ortadoğu halklarına yönelik katliamlara sessiz kalıyorlar.

IŞID saldırılarının başladığı andan itibaren,dünyanın birçok yerinden insanlar,Türkiye halkları Kobani'ye destek vermek amacıyla  şehirlerde direnişe geçmişler.40 ‘ aşkın insan sivil ve resmi cellatlar tarafından katledilmiştir.

Ortadoğuda ve Kobane eylemlerinde katledilen onlarca insana rağmen,burjuva medya bu gerçekliği görmezden gelip,kürt halkına karşı düşmanca duygular besletilen haberler yapıp,insanları provoke etmektedir.Devlet bununla da yetinmeyip IŞID katliamına sessiz kalmayıp sokaklara çıkan insanlara yönelik ağır yaptırımcı yasalar çıkarmış ve daha da ağırlarını çıkarma telaşı içindedir.

Bizler ölüm orucu gazileriyiz. Siyasal, devrimci bir duruşumuz var. Ama Kobane’de gerçekleşen vahşete karşı olup, direnen Kürt halkını desteklemek için, insan olmak bile yeterlidir. Yani Kobane’ye ses vermek insani bir zorunluluktur. Bizler de bu zorunluluğun gereğini yapıyoruz. Evet sosyal medyada ses vermek Kobane’de direnen Kürt halkına moral destek vermenin ötesine geçemeyecek. Bizlerin fiziki durumu da bunun ötesine geçemiyor. Ama biliyoruz ki Kobane halkının moral destekten fazlasına ihtiyacı var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder