25 Kasım 2013 Pazartesi

24 KASIM 2013 CENEVRE DAYANIŞMA KAHVALTISI


24 Kasım 2013 tarihinde Cenevre’de Türkiye’deki ölüm oruççuları, Dayanışma Ağı ve Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi ile dayanışma kahvaltısı düzenlendi.
      
      Anarşist çevrelere ait sosyal bir merkezde düzenlenen Dayanışma Ağı İsviçre destekçileri, Bern İnsan Hakları ve Dayanışma Ağı üyeleri ve Cenevre’li anarşistlerin organize ettiği kahvaltıya yaklaşık 200 kişi katıldı. Bu sayının ¾ kadarı İsviçre’li anarşist grupların üyeleriydi.



          Kahvaltıda Türkiye’deki mahpusların durumu, ölüm oruççularının sorunları ve genel olarak Türkiye üzerinde sohbetler yapıldı ve İngilizce alt yazıyla Dayanışma Ağı ve Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi’ni anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Ayrıca İsviçre’de bulunan Türkiyelileri ve sonraki aşamada İsviçre’de yaşayan herkesi hedef alan insan hakları ve dayanışma ağının oluşturulması konusunda görüş alışverişlerinde bulunuldu. Dayanışma Ağı ve Girişimi anlatan Fransızcaya çevrili metin de katılımcılara dağıtıldı.

      Saat 10.30’dan 16.00’a kadar süren etkinlikte Cenevre’nin yanı sıra Bern, Lozan ve Neuchatel kantonlarından destekçiler de yer almışlardır.
  
          Dayanışma Ağı İsviçre destekçileri ve Bern İnsan Hakları ve Dayanışma Ağı üyelerinin yer alacağı bir sonraki toplantı 8 Aralık 2013 tarihinde Zürih şehrinde yapılacak olan kahvaltı olacaktır.


      Ayrıca Ocak ayı içinde Lozan’da da benzeri bir dayanışma etkinliğinin düzenlenmesi hedeflenmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder