11 Ekim 2016 Salı

Eylem Ataş Kavgamızda Yaşayacak!



Menbiç'te İŞİD çetelerine karşı savaşırken 27 Haziran'da şehit düşen BÖG  (Birleşik Özgürlük Güçleri ) üyesi 23 yaşındaki Eylem Ataş, şehit düştükten 102 gün sonra, 7 Ekim'de  Adana'da toprağa verildi.

Devlet güçlerinin cenazesini 102 gün boyunca sınırda beklettiği Eylem Ataş'ın (CEMRE) cenazesinin yurda getirilmesi için kampanyalar başlatılmış ve 7 Ekim'de olumlu sonuç alınarak, HDP'li vekil M.Danış BEŞTAŞ'ında arasında  bulunduğu girişimciler tarafından Mardin'e getirilmişti.

Oradan Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilen Eylem Ataş'ın cenazesi,  kurum üyelerinin de arasında bulunduğu bir grup tarafından alınarak,  Şakirpaşa Mehmet Demir Cemevi'ne getirilmiştir. Adli Tıp'ta iki polisin; "teröristlerin dirisi de belâ, ölüsü de bela" sözleri, insanlıktan nasiplenmeyen yaratıkların hali pür melalini ortaya koymaktadır.

Burada cenaze,  kadınların taşıdığı kırmızı, mor bayraklar arasında ve kadın yoldaşlarının omuzlarında taşınarak tören alanına getirilmiştir. Daha sonra cenaze, kalabalık bir grup tarafından Küçükoba Mezarlığına götürülmüs ve  yine İŞİD çetelerine karşı savaşırken şehit düşen yoldaşı Bedrettin Akdeniz'in yanına defnedilmistir.

Kendine yakışır biçimde şehit düşen enternasyonalist devrimci Cemre kardeşimiz, ışıklar içinde uyusun.

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslar Dayanışma Girişimi - Çukurova Grubu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder