8 Eylül 2015 Salı

Yaz kampımıza yapılan baskı ve tutuklamalar bizi yıldıramaz!



Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi bu yıl Didim’de yaz kamplarının 5.’sini düzenliyor. Kampımıza katılan arkadaşlarımızdan biri olan Delil Akkurt 6 Eylül sabahı otelden gözaltına alındı ve tutuklandı. Delil, PKK davasından 6 yıl hapishanede yatan görme engelli bir arkadaşımız. Cezasının bitmesine 6 ay kala, Nisan 2014’de görme engeli nedeniyle şartlı tahliye ediliyor.  Nisan 2015’de raporunu yenilemesi gereken Delil, raporunu yeniliyor ve hükümlü olarak kaldığı Tekirdağ F tipi cezaevine gönderiyor. Üstelik kampımıza gelmeden kısa bir süre önce emniyette atması gereken imzasını atıp geliyor. Yani Delil, hukuksal olarak yapması gereken her şeyi eksiksiz yapıyor.
Ne var ki onlar yapması gerekeni yapmıyor. Yani, Tekirdağ hapishanesi idaresi Delil’in raporunu, adliyeye göndermiyor.
Delil Diyarbakır Belediyesi’nde çalışıyor. Emniyette imzasını atıyor. Ama hapishanenin Nisan ayından bu yana adliyeye göndermediği rapor yüzünden Delil Akkurt keyfi olarak tutuklanıyor. Özcesi, Delil kampımıza geldiği ilk gün, kendi ihmallerinden kaynaklı gözaltına alındı ve tutuklandı.
Yaz kampımız, devrimcilerin etkinliğidir.  Bunun yanı sıra Delil Diyarbakır belediyesinde çalışan bir Kürt emekçidir. Keyfi olarak tutuklanmasının gerçek nedenleri de bu ikisidir. Delil’in Kürt olması ve yaz kampımızın bir devrimci etkinlik olması Delil’in tutuklanmasının gerçek nedenleridir. Bu keyfi tutuklamayı protesto ediyor ve bunların bizi yıldıramayacağını haykırıyoruz.

Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!
Keyfi uygulamalara son!
Delil Akkurt yalnız değildir!

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder