28 Temmuz 2015 Salı

WKEMDG Çukurova Bölgesi Adana Barış Bloğu'nun Kurulduğunu Duyurdu



Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi'nin de aralarında bulunduğu Adana emek güçleri bir araya gelerek, siyasal iktidarın savaş çığırtkanlığı yaparak ülkeyi tehlikeli bir sürece sürüklediğinin altını çizdi. 

Yapılan basın açıklamasında barış talebiyle bir araya gelmek ve yaşam hakkını savunmak için çağrı yaptıklarını belirten emek güçleri barış bloğunun bir ihtiyaçtan doğduğunu söylediler. 

Savaş çığırtkanlarına, milliyetçi ve militarist bir toplumsal iklim yaratarak seçimde kaybettiklerini savaşta kazanmak isteyenlere inat barışta ısrar ettiklerini belirterek; bombalara, katliamlara, baskılara karşı bu topraklarda barışın sesi olmaya, adalet ve eşitlik ilkelerine dayalı bir arada yaşamı savunmaya devam edeceklerini duyurdular.

Herkesi, savaşın yarattığı toplumsal ve insani tahribata karşı kardeşliği savunmaya çağıran grup Adana'da Barış Bloğu'nun kurulduğunu ve barışa sahip çıkarak AKP’ye savaş yaptırmayacaklarını söylediler.


İHD Adana Şubesi Eşbaşkanı Sema Peynirci'nin okuduğu basın açıklamasında, "20 Temmuz sabahı Kobanê’nin yeniden inşası için Suruç’da bulunan 31 gencin katledilmesinin ardından geçici hükümet eliyle hız kazandırılan savaş konsepti, askeri ve siyasi operasyonlar ile tırmandırılarak devam ediyor, son iki gün içerisinde birçok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda savaşa karşı barış diyenler susturulmaya çalışılıyor" dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder