12 Mayıs 2015 Salı

Komünist Nefer Erkan Altun Yoldaş Ölümsüzdür!


                                                                       

"....Ey can içre cankörüğüm
Hangi kentin temiz havası
Yetmez oldu ki soluğuna
Çıkardın kendini ölüm doruğuna
Ölmek kolay değil cankörüğüm
Kalbimde sevinç gözesi pınarlar
Kalbimde yaşamak aşkı çınarlar
Ve bir nice coşkular coşkular
Sende onlar gibi yaşayacaksın
Akıp ırmaklara karışacaksın
Sırılsıklam bütün sevişmeleri
Yine soluğunla kurutacaksın" 
ADNAN YÜCEL
        
Bir türkü getirin aklınıza aynı anda farklı dillerde söyleniyor kentlerin sokaklarında, dağların doruklarında, bombalanmış şehirlerin yıkık dökük binalarının, sokaklarının arasında yükseliyor. Gökyüzünün maviliğinden içinize doluyor, yağmurun dalgalarıyla yüzünüze çarpıyor. Çocuklar bakıyor o dupduru gözleriyle, artık hangi temiz hava içinizi doldurabilir ki bütün bunları görmeden yarını düşünürseniz. 
Boşuna değil ölürcesine yaşamı ve insanları sevmek, bu uğurda yürümek ölümün üzerine!
          
Kobane şehitlerimizden Erkan ALTUN, "dayanışma halkların inceliğidir" diye gittiği, Kobane de ölümsüzler kervanına katıldı. Direnişe ses, umut ve ışık oldu. Cezaevinde ölüm orucu direnişinden, işçi grevlerine oradan da Kobane direnişine ulaşan bir yaşam. Evet Kobane'de yaşama dair noktasını koydu. Ama yarına bıraktıkları hala bizlerle yaşıyor. Dayanışması ve incelikleri onun nezdinde devam ediyor. Kobane direnişine katılmadan önce, yoldaşlarına sözlü bir vasiyet bırakıyor. "Uzun uzun kelimeler söylemeye ve anlatmaya gerek yok. Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi çalışmasını çok önemsiyorum, bu çalışmaya destek olmak için bir dostuma bir miktar bıraktım, bunu arkadaşlara ulaştırırsın" diyor ve Kobane saflarında YPG saflarında yerini alıyor. 

Erkan Altun yoldaşın, sonsuzluğa uğurlanmasının ardından yoldaşları vasiyetini yerine getirdi. Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi'ne bıraktığı desteği bize teslim ettiler.
          
Şairinde dediği gibi; 
Ölmek kolay değil cankörüğüm, çıkardın kendini ölümün doruğuna,

Yaşayacaksın cankörüğüm, ufuklara bakan gözlerin hep üzerimizde olacak. Evet karıştın nehirlere oradan da okyanuslara, umudun dizelerine bir imzada benden dedin. Türkü renginde bir direnişle yaşama ve bizlere sevgini sundun. 
Hoşçakal cankörüğüm, teşekkürler...

Dayanışma Halkların İnceliğidir.

Erkan Altun Yoldaş Ölümsüzdür!

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder