11 Temmuz 2014 Cuma

Çeliğe Su Verenlerle Elele 4. Yaz Kampı,


30 Ağustos - 7 Eylül 2014 Küçükkuyu, İkizler Otel

4. KAMP, Desteğe ve Dayanışmaya İhtiyaç Duyuyor.

Wernicke Korsakof ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi olarak bu seneki yaz kampımızı Altınoluk’ta gerçekleştireceğiz. 

Yaz kamplarına 2010 tarihinde başladık. Bu yıl 4. Kampımız ve artık geleneksel.

ŞİLE ETKİNLİĞİ

2004 yılında ufak bir adımla başlayan dayanışma çalışmamız  2008 yılında  Şile'de Tatil organizasyonu gerçekleştirdi. Bu yaz kamplarına hazırlık çalışmasıydı.




1. YAZ KAMPI: BURHANİYE, ÖREN
2010 yılında hem Çeliğe Su Verenlerle Elele kampanyasına başladık  hem de ilk yaz kampını DİSK Genel-İş Ören Tesislerinde gerçekleştirdik.




1-6 Eylül 2010 tarihlerindeki kampımız;  3 ilden 21'i direnişçi olmak üzere 30’u aşkın katılımcının 6 gün boyunca bir arada olmasını, hayata hep birlikte yeniden bakmamızı, yeniden düşünmemizi ve yeni hedefler belirlememizi sağladı.
2. YAZ KAMPI: KUŞADASI, GÜZELÇAMLI
Çeliğe Su Verenlerle Elele 2. Yaz Kampı 23 Direnişçi, 2 tutsak yakını, bir kayıp yakını ve 20 aktivist ve arkadaşların refakatçileri olmak üzere 46 kişinin katılımı ile 15-22 Eylül 2012 tarihleri arasında Kuşadası Güzelçamlı Beldesinde Özsoy Otel tesislerinde gerçekleştirildi.
Kampa İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Söke’den arkadaşlar katıldı. 





3. YAZ KAMPI: DİDİM
Wernicke Korsakoff'lular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi 3. Yaz kampı, 6-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Didim'de İstanbul, İzmir, Adana, Artvin, Söke, Bergama, Gönen'den direnişçi, tutsak yakını ve refakatçilerden oluşan 62 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.






Şimdi 4. Kampımızı düzenleme zamanı. Yine uzun süren bir hazırlık dönemi yaşadık. Önceki kamp deneyimlerimiz bizlere ışık oldu. 30 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihleri arasında Küçükkuyu İkizler Otelde olacağız.

Ve artık biliyoruz ki; sayımız yine geçen seneden fazla olacak. Dostluğu, dayanışmayı hayata geçireceğiz, birbirimizden öğreneceğiz ve gelişeceğiz.

“Başka bir dünya mümkün” diyeceğiz, hatta demekle kalmayıp kamp boyunca hayata geçireceğiz.

Önceki kamplarımızda  yurtiçi ve Avrupa’dan bölgeye dinlenmeye gelip kamplarımızı ziyaret eden, destek sunanlar ve kampın yapıldığı yerlerdeki yerel dayanışmacılarla birlikte olmak mutluluk vericiydi. Onları yine bekliyor ve çağırıyoruz.

4. KAMP, desteğe ve dayanışmaya ihtiyaç duyuyor.

Che'nin deyimiyle

“Dayanışma halklarının inceliğidir.”  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder