26 Mart 2014 Çarşamba

BİLGİSAYAR, EKPSS KURSLARI AMASRA, SAFRANBOLU VE YÖRÜK KÖYÜ GEZİSİ


Direnişçi arkadaşlarımızı emek sürecine yeniden 

katmak, hayatın içinde kendilerine güvenlerini 

arttırmak ve daha iyi hissetmelerini sağlamak 

çabasıyla yola çıktık. Neler yapabileceğimizi 

direnişçi arkadaşlarımızla birlikte düşündük, 

değerlendirdik. Yaptığımız sohbetler bizi bilgisayar 

ve EKPSS kurslarına yönlendirdi.


     


     






















     Öncelikle bilgisayar kurslarını araştırdık.Beş arkadaşımızı, kurs sonunda sertifika alabilecekleri, haftada iki gün, 09.00-12.00 saatleri arasında görülen ücretsiz bir bilgisayar kursuna kayıt ettirdik.

         Bilgisayar kursunun programı beş üniteden oluşuyor. Her ünitenin sonunda bir sınav yapılıyor. Beş ünite sınavından sonra altıncı final sınavının sonucunda sertifika almaya hak kazanacaklar. Şimdiye kadar iki sınav yapıldı ve sevgili kursiyerlerimiz her iki sınavda da oldukça başarılı sonuçlar elde ettiler.

Gerek kursa gitmenin gerekse sınavda başarılar elde etmenin verdiği gurur ve mutluluk görülmeye değerdi. Arkadaşlarımız bir şeyler başardıklarını görmeleri, bir arada farklı bir ortamda  farklı bir uğraş içine girmeleri açısından önemli bir yol katettiler.     

Bilgisayar kursundan edindiğimiz olumlu dönüşler bizi hevesle EKPSS kursları  araştırmalarına yöneltti. Yine ücretsiz ve engelliler için açılmış haftanın iki günü 10.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen bir EKPSS kursuna üç arkadaşımızın kaydını yaptırdık. Evlerinin kurs yerine uzak olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde, yorgunluk nedir bilmeden büyük bir hevesle, ara vermeden kursa katılıyorlar. EKPSS kursunda yapılan deneme testlerinden de oldukça başarılı sonuçlar elde ediyorlar. Yapabileceklerini  yaşam pratiğinde görüyor ve uyguluyor olmaları direnişçi arkadaşlarımızı hayatın zorluklarına karşı daha da güçlendiriyor.

Bu yoğun ve yorucu çalışma temposu elbette ki ödüllendirilmeliydi. Beş kursiyer ve iki aktivist olarak iki gün bir geceli küçük bir turla Safranbolu, Amasra ve Yörük köyünü çok keyif alarak, mutlulukla, neşe içinde gezdik.

Gerek bilgisayar gerekse EKPSS kursunun olumlu deneyimler kazandırdığı inancındayız.

Direnişçilerimiz, o güzel insanlar, bizlere var olma, emek verme, değer katma, direnme bağlamında yine çok şey öğretiyorlar.








































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder