7 Şubat 2010 Pazar

GERİ DÖNÜŞÜM İŞÇİLERİ DAYANIŞMA ETKİNLİĞİNDE ÇELİĞE SU VERENLERLE EL ELE

Uzun zamandır çeşitli illerde faaliyet yürüten kağıt toplayıcıları ya da halk arasındaki ifade ile çöp toplayıcıları ve dostları İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde yapılan dayanışma etkinliğinde biraya geldi. Atık toplayıcıları Çeliğe Su Verenlerle El Ele Kampanyasına destek olduklarını belirttiler.

Etkinlik saat 15.00'te üç geri dönüşüm işçisinin sahneye çıkmasıyla başladı. İşçiler katılımcılara ve müzik gruplarına katılımları için teşekkür ettikten sonra sahneyi emeğin şarkılarına bıraktı.

İlk önce programda yer almasına rağmen Kardeş Türküler'in katılamadığı etkinlikte onların yokluğunu aratmayan çiçeği burnunda bir müzik grubu sahne aldı: Bajar (Şehir). İçinde Kardeş Türküler elemanlarının da yer aldığı Bajar grubu Kürtçe sokak satıcısı bir çocuğun rüyası, bir amele şarkısı ve Mırkut'u seslendirdikten sonra Roman dilinde de bir şarkı seslendirdi. Bajar'dan sonra işçiler arasında sahnedeki arkadaşlarıyla yaşadıkları sorunlar üzerine kendiliğinden bir tartışma başladı. Kısa süren konuşmalardan sonra, köyleri zorla boşaltıldığı için İstanbul'a gelen ve sokakta pilav satan bir çocuk sahnede Kürtçe bir türkü söyledi.

Bu güzel müzik ziyafetinden sonra sahnede bu defa “Çeliğe su verenler”le dayanışmanın sesi vardı. “Wernicke Korsakofflular ve Eski Maphuslarla Dayanışma Girişimi” tarafından örgütlenen ve 13 Şubat'ta yapılacak olan “Çeliğe su verenlerle el ele” konserine çağrı yapmak üzere Dayanışma Ağı Derneği Yöneticisi Av. Fazıl Ahmet Tamer söz aldı. Av. Tamer ölüm oruçlarında sakat kalanlar ve eski mahkumlarla dayanışmanın anlamına değinerek 13 Şubat'ta yapılacak dayanışma konserine çağrı yaptı. Geri dönüşüm işçileri adına Ali Mendillioğlu'nun bu davetin önemine değindi ve daha önce ASKİ işçileri ve ANKARA Üniversitesi yemekhanesinde işçileri dayanışma içinde olduklarını, şimdi de 50 kuruş bir liraları ile ortak oluşturacakları bir havuzdan 10 bilet alıp sosyalizm için yaşamlarını ve yüreklerini ortaya koyanlarla dayanışacaklarını söyledi. Konser bitiminde “çeliğe su verenler” için bir şemsiye ters çevrilerek bağış kutusuna çevrildi ve para toplandı.

Kağıt işçileri Çeliğe Su Verenlerle El Ele dedi.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder